• Hi there! I'm Ms. Sheff, a first year Kindergarten and LPE teacher. I started out in Finance, moved to Marketing, and then decided to pursue my lifelong dream (literally, since age 5) and become an Elementary School Teacher. I grew up in Dallas and now live in Austin. I have 2 “children”; a puppy, Oats, and a hedgehog, ShaQuill O’Neal (Shaq for short). I love reading, craft projects like candle making and knitting, traveling, exercising, and being outdoors! I can't wait for an amazing (and unique) school year!

  • Email: fsheff@bisdtx.org

    Conference Times: M-F, 1:15 - 2:00

    Schedule

    7:15-7:30 - Students enter class and settle in
    7:30-7:35 - Announcments
    7:35-7:55 - SEL
    ELA (125 min)
    7:55- 8:05- Saxon (10 min)
    8:05-8:25- Heggerty (20 min)
    8:25-8:55 - Reading mini Lesson (30 min)
    8:55-10:00 - Guided Reading Groups/Stations (65 min)
    10:00-10:20- Intervention
    10:20-11:10 - Lunch/Recess
    ELA Continued (70 minutes)
    11:20- 11:50- Writing mini lesson (30 min)
    11:50- 12:30- Guided Writing Stations (40 min)
    Science (30 minutes)
    12:30-12:50- Science mini-lesson/ lab demo (20 min)
    12:50-1:00- Hands on/ independent practice (10 min)
    Math (70 minutes)
    1:00-1:10 Math Warm-up (10 min)
    1:10-1:15 Math Mini Lesson ( 5 min)
    1:15-2:05 CAMP (Conference Period)
    Math Continued (55 min)
    2:05-2:20 Math Mini Lesson Continued (15 min)
    2:20-3:00 Guided Math Groups/Stations (40 min)
Ms. Sheff